אחת מן הצדדים שלא זכה עד כה להרבה שעות של טיפוח והעשרה במהלך חיי זו אפייה , על כן בזמן הפנוי כאן מימשתי אחת מן התחביבים שלי ,, לגלוש באתרי אינטרנט ולצפות במתכוני עוגות ..
מבחינתי לצפות בתמונה מקדימה של עוגה גם אם זה רק באינטרנט זה כבר חצי תענוג כי הרי בנינו בתמונות זה תמיד נראה הכי מגרה .
ואם כבר יש זמן פנוי כאן מידי פעם אני בוחרת מתכון חדש לגמרי ולא כול מיני הורשות למיניהם לעוגות ולעוגיות ואני מנסה אותם , רוב הפעמים מאור ומאיה שותפים לא רק בשלב הסופי של הזלילה אלה גם עובדים בפועל ונהנים ..
כך יצא לי לגלות מתכונים חדשים שהם פרי נסיוני .
לאחר כול אפיה מרגרט העוזרת אצילנו בבית זוכה לנתח שמן גם כן מהעוגה ומוסרת שבחים על הטעמים.
לפני זמן מה היא פנתה אלי וביקשה שבכול פעם שאני אופה משהוא אם אפשר לקרא לה גם כי היא רוצה ללמוד..
מבחינתה ללמוד לאפות עוגה זו או אחרת דורש לימוד מאפס וזה כמו להסביר לילד בן חמש את השלבים השונים מכיוון שאין לה שום ניסיון בזה והיא מעולם לא צפתה בהכנת עוגה .
אומנם בקונדיטוריות השונות כאן ניתן למצא עוגות מעוצבות (בחוסר טעם) לאירועים שונים אבל המחיר ביחס למשכורת של האנשים הממוצעים הוא לעשירון העליון בלבד , כך שעוגה זו באמת מותרות.
לאחר שהסברתי לה מה מערבבים וכמה ואיך אופים וכו'.. התחילו השאלות הקצת מוזרות ..
היא שאלה אותי אם אפשר להכין את העוגה על מדורה .. אמרתי לה שלא נראה לי ,, ואז היא שאלה אם אפשר להכין את העוגה על כיריים ... אמרתי לה שזה אפשרי אבל זה דורש מתכון אולי ספציפי לזה וגם תבנית מיוחדת כי הרי אמא שלי אני זוכרת שכך אפתה עוגות שהייתי ממש קטנה.
שאלה הבאה היתה אם אפשר להקציף את הביצים ביד במקום במערבל חשמלי .. אז אמרתי לה ברור אבל אני לא ניסיתי מעולם כי לא ברור כמה זמן זה יקח ומה ישבר קודם הסבלנות או הקערה מחוסר הסבלנות ..(מצד שני הם לא ממהרים לאף מקום אז אולי סף הסבלנות שלי זה לא מידה מתאימה להשוואה)
מעבר לכך עוד היו הרבה שאלות אם אפשר במקום הקמח הזה קמח אחר ועוד ועוד קומבינציות של אפשרויות..
שורה תחתונה שאלתי אותה יש לך תנור אפייה בבית ?
אז היא אמרה שאין לה תנור אפיה מכיוון שמחירו של תנור כזה הוא בערך מחיר של משכורת חודשית וגם מכיוון שהם גרים בבתים מושכרים הם משתדלים לא לאגור חפצים שקשה אחר כך להעביר למקום אחר ..
מעבר לכך היא אמרה לי שיש להם בביתים לרוב כשלוש שעות חשמל ביממה והזמנים לא עכבי כך שיכול להיווצר מצב שהיה חשמל כאשר אף אחד לא היה בבית , אבל תשלום החשמל הוא לפי מס החדרים ודיבור על הנושא בכלל גרם לה לעוגמת נפש רבה .
כך שנושא תנור האפייה לא רלוונטי .
כך גם אין בלנדר וגם חלק מן מרכיבי העוגות לא פשוט להשגה עבורם .
לדוגמה בתור מדינה שמשווקת קקאו .. טעם השוקולד וקקאו לא מוכר להרבה מאוד אנשים כאן ונחשב למעדן לא בר השגה.
אחרי בירורים רבים ומחשבות באתי אליה בהברקה , הצעתי לה לקנות אולי תנור אובן קטן ואז היא פתאום אמרה לי את יודעת מה .. יש לי מיקרוגל כמו שלך שנמצא בקרטון כבר 5 שנים ...
אז ישבתי ואיתרתי מתכוני עוגות למיקרוגל ויש דבר כזה והמסר הוא שעוגה במיקרוגל .. זה טעים .. קל להכנה .. זמן הכנה קצר ביותר (בגלל אפיה שנמשכת במירוגל בערך 10 דקות ) והינה עוד משהוא חדש שלמדתי ולא נראה לי שהייתי מנסה אי פעם ללא המטרה הזאת..
לכן אני ומרגרט ,, ערבבנו ואפינו יחדיו עוגת מיקרוגל ראשונה שנשלחה לביתה בהרבה שמחה..
הרגשתי שגיליתי לה את אמריקה ושאם אין לחם אז יש לפחות עוגות שמעטה היא יכולה גם במקום הזה שבו היא נמצאת ורוב הדבים המערבים אינם ברי השגה לפחות עוגות יכולות לשמח את לבבם ...
וכמו שאמרה מרי אנטואנט ... אם אין לחם ...
אני לא מעזה לשאול אותה איך הם אופים את הלחם יש דברים שנוח לי איתם יותר שאני לא יודעת..
והינה המתכון :
3/4 כוס קקאו
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח
---------------------(לערבב בקערה את כול החומרים היבשים)------------------
להוסיף
2 כוסות מים רותחים
1 כוס שמן
-------------------------(לערבב היטב)-------------------------------------------
להוסיף
2 ביצים
להכניס לכלי שמתאים למיקרוגל ל- 12 דקות בעוצמה גבוהה.
בסיום אפשר למזוג רוטב שוקולד שהוכן מ:
5 כפות קקאו
5 כפות סוכר
1/2 כוס מים
50 גר' מרגרינה.
מבחינתי לצפות בתמונה מקדימה של עוגה גם אם זה רק באינטרנט זה כבר חצי תענוג כי הרי בנינו בתמונות זה תמיד נראה הכי מגרה .
ואם כבר יש זמן פנוי כאן מידי פעם אני בוחרת מתכון חדש לגמרי ולא כול מיני הורשות למיניהם לעוגות ולעוגיות ואני מנסה אותם , רוב הפעמים מאור ומאיה שותפים לא רק בשלב הסופי של הזלילה אלה גם עובדים בפועל ונהנים ..
כך יצא לי לגלות מתכונים חדשים שהם פרי נסיוני .
לאחר כול אפיה מרגרט העוזרת אצילנו בבית זוכה לנתח שמן גם כן מהעוגה ומוסרת שבחים על הטעמים.
לפני זמן מה היא פנתה אלי וביקשה שבכול פעם שאני אופה משהוא אם אפשר לקרא לה גם כי היא רוצה ללמוד..
מבחינתה ללמוד לאפות עוגה זו או אחרת דורש לימוד מאפס וזה כמו להסביר לילד בן חמש את השלבים השונים מכיוון שאין לה שום ניסיון בזה והיא מעולם לא צפתה בהכנת עוגה .
אומנם בקונדיטוריות השונות כאן ניתן למצא עוגות מעוצבות (בחוסר טעם) לאירועים שונים אבל המחיר ביחס למשכורת של האנשים הממוצעים הוא לעשירון העליון בלבד , כך שעוגה זו באמת מותרות.
לאחר שהסברתי לה מה מערבבים וכמה ואיך אופים וכו'.. התחילו השאלות הקצת מוזרות ..
היא שאלה אותי אם אפשר להכין את העוגה על מדורה .. אמרתי לה שלא נראה לי ,, ואז היא שאלה אם אפשר להכין את העוגה על כיריים ... אמרתי לה שזה אפשרי אבל זה דורש מתכון אולי ספציפי לזה וגם תבנית מיוחדת כי הרי אמא שלי אני זוכרת שכך אפתה עוגות שהייתי ממש קטנה.
שאלה הבאה היתה אם אפשר להקציף את הביצים ביד במקום במערבל חשמלי .. אז אמרתי לה ברור אבל אני לא ניסיתי מעולם כי לא ברור כמה זמן זה יקח ומה ישבר קודם הסבלנות או הקערה מחוסר הסבלנות ..(מצד שני הם לא ממהרים לאף מקום אז אולי סף הסבלנות שלי זה לא מידה מתאימה להשוואה)
מעבר לכך עוד היו הרבה שאלות אם אפשר במקום הקמח הזה קמח אחר ועוד ועוד קומבינציות של אפשרויות..
שורה תחתונה שאלתי אותה יש לך תנור אפייה בבית ?
אז היא אמרה שאין לה תנור אפיה מכיוון שמחירו של תנור כזה הוא בערך מחיר של משכורת חודשית וגם מכיוון שהם גרים בבתים מושכרים הם משתדלים לא לאגור חפצים שקשה אחר כך להעביר למקום אחר ..
מעבר לכך היא אמרה לי שיש להם בביתים לרוב כשלוש שעות חשמל ביממה והזמנים לא עכבי כך שיכול להיווצר מצב שהיה חשמל כאשר אף אחד לא היה בבית , אבל תשלום החשמל הוא לפי מס החדרים ודיבור על הנושא בכלל גרם לה לעוגמת נפש רבה .
כך שנושא תנור האפייה לא רלוונטי .
כך גם אין בלנדר וגם חלק מן מרכיבי העוגות לא פשוט להשגה עבורם .
לדוגמה בתור מדינה שמשווקת קקאו .. טעם השוקולד וקקאו לא מוכר להרבה מאוד אנשים כאן ונחשב למעדן לא בר השגה.
אחרי בירורים רבים ומחשבות באתי אליה בהברקה , הצעתי לה לקנות אולי תנור אובן קטן ואז היא פתאום אמרה לי את יודעת מה .. יש לי מיקרוגל כמו שלך שנמצא בקרטון כבר 5 שנים ...
אז ישבתי ואיתרתי מתכוני עוגות למיקרוגל ויש דבר כזה והמסר הוא שעוגה במיקרוגל .. זה טעים .. קל להכנה .. זמן הכנה קצר ביותר (בגלל אפיה שנמשכת במירוגל בערך 10 דקות ) והינה עוד משהוא חדש שלמדתי ולא נראה לי שהייתי מנסה אי פעם ללא המטרה הזאת..
לכן אני ומרגרט ,, ערבבנו ואפינו יחדיו עוגת מיקרוגל ראשונה שנשלחה לביתה בהרבה שמחה..
הרגשתי שגיליתי לה את אמריקה ושאם אין לחם אז יש לפחות עוגות שמעטה היא יכולה גם במקום הזה שבו היא נמצאת ורוב הדבים המערבים אינם ברי השגה לפחות עוגות יכולות לשמח את לבבם ...
וכמו שאמרה מרי אנטואנט ... אם אין לחם ...
אני לא מעזה לשאול אותה איך הם אופים את הלחם יש דברים שנוח לי איתם יותר שאני לא יודעת..
והינה המתכון :
3/4 כוס קקאו
2 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח
---------------------(לערבב בקערה את כול החומרים היבשים)------------------
להוסיף
2 כוסות מים רותחים
1 כוס שמן
-------------------------(לערבב היטב)-------------------------------------------
להוסיף
2 ביצים
להכניס לכלי שמתאים למיקרוגל ל- 12 דקות בעוצמה גבוהה.
בסיום אפשר למזוג רוטב שוקולד שהוכן מ:
5 כפות קקאו
5 כפות סוכר
1/2 כוס מים
50 גר' מרגרינה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה